Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4, 3734 AC  Den Dolder

 +31 (0)30 2256405
 secretariaatdeborg@fivoor.nl 
Contact  -  Routebeschrijving

 

Borg 2019 20 Button

Grip op Agressie in de praktijk

Hoe werkt 'Grip op agressie' in de praktijk? De trainers van het specialistische behandelprogramma kwamen bijeen om de eerste ervaringen uit te wisselen.

'Grip op agressie', wordt sinds enige tijd aangeboden aan de bij De Borg aangesloten behandelcentra. De trainers: begeleiders, vaktherapeuten en gedragsdeskundigen, werkzaam bij de behandelcentra, zijn opgeleid om dit programma te geven.

Erkend behandelprogramma

Grip op agressie is een van de thema's waar binnen Borgverband wordt gewerkt aan deskundigheidsbevordering. Het behandelprogramma is ontwikkeld onder leiding van Drs Hilde Niehoff, gedragskundige bij Trajectum en programmaleider werkgroep agressie bij De Borg. Samen met de leden van de werkgroep ontwikkelde ze het programma wat bestaat uit zeven modules voor cliënten en diverse handleidingen, waaronder theorie, management, evaluatie & beoordeling en opleiding. Het programma is recent erkend door de Erkenningscommissie van Justitie en kent een stevige wetenschappelijke basis.

Jaarlijkse terugkomdag

Dit voorjaar was de eerste terugkomdag, in de SGLVG-behandelkliniek van Ipse de Bruggen in Zwammerdam.

2014-05-16-Borg-agressietrainers

 

Er waren veel trainers aanwezig van de SGLVG(+)-afdelingen die zijn aangesloten bij De Borg. De bedoeling is jaarlijks een terugkomdag voor deze trainers te organiseren op wisselende Borglocaties, om zo ervaringen uit te wisselen, deskundigheid te bevorderen en samenwerking
te verstevigen.

 

 

 

Informatie

Kijk voor het behandelprogramma op www.deborg.nl Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. over de inhoud van het programma. Neem voor scholingsvragen contact op met Cristien
Rippen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logo deborg
Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4
3734 AC  Den Dolder
secretariaatdeborg@altrecht.nl
+31 (0)30 2256405