Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4, 3734 AC  Den Dolder

 +31 (0)30 2256405
 secretariaatdeborg@fivoor.nl 
Contact  -  Routebeschrijving

 

Borg 2019 20 Button

De Borg goed vertegenwoordigd bij het Festival Forensische Zorg

Op 23 januari vindt het Festival Forensische Zorg plaats, georganiseerd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Wij zijn aanwezig met een stand. Je bent van harte welkom!
Ook Trajectrum heeft een infostand waar je de laatste uitbreiding kunt bekijken van de module ‘Weet wat je kan, psycho-educatie LVB.’
Gedurende de dag kan je deelnemen aan één van de workshops of talks, gepresenteerd door onderzoekers die aangesloten zijn bij De Borg. 

  • 13.30-14.00 uur: Peter de Looff (De Borg / Radboud Universiteit) en Liza Cornet (Ministerie van Justitie en Veiligheid (WODC) vertellen over 'Zelfmeting in de Forensische Zorg'.
    Kan het gebruik van technologische zelfmeetmethoden bijdragen aan betere vroegsignalering, meer zelfredzaamheid van cliënten en een verhoogde veiligheid binnen de forensische context?

  • 16.15-17.15 uur: Henk Nijman (Fivoor), Robert Didden (Trajectum), Femke Jonker (NIFP) geven een workshop over 'Risicomanagement bij LVB'. 
    Deze workshop is interessant omdat je LVB leert classificeren volgens de DSM-5 en omdat de handreiking nieuwe aanknopingspunten biedt voor behandeling en begeleiding van mensen met LVB met agressief en risicovol gedrag.

  • 17.30-18.00 uur: Henk Nijman (Fivoor) vertelt over ‘Hoe herken ik een LVB?’
    In deze Talk geeft hij je handvatten om een LVB tijdig te herkennen, zodat ook tijdig passende zorg kan worden geboden. Het accent ligt op de ontwikkeling en het praktisch gebruik van de Screener voor Intelligentie en LVB.
Logo deborg
Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4
3734 AC  Den Dolder
secretariaatdeborg@altrecht.nl
+31 (0)30 2256405