Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4, 3734 AC  Den Dolder

 +31 (0)30 2256405
 secretariaatdeborg@fivoor.nl 
Contact  -  Routebeschrijving

 

Ipse de Bruggen-Middenweg gecertificeerd voor FACT-LVB!

Heugelijk nieuws. Per 21 december 2016 is het team van behandelcentrum Middenweg van Ipse de Bruggen officieel gecertificeerd als FACT-team voor LVB! Het team heeft met succes de CCAF audit voor Flexibele ACT doorstaan. De ACT behandeling richt zich op zorgmijders. Doel is hen op een veilige manier laten participeren in de maatschappij.
ACT staat voor Active Community Treatment en wordt ook wel bemoeizorg genoemd. De doelgroep is door verschillende oorzaken de grip op het leven kwijtgeraakt en is niet meer in staat zelf hulp te vragen. Meestal uit dit zich in grensoverschrijdend gedrag zoals het plegen van delicten en het veroorzaken van overlast in de buurt.  Vaak zit de gemeente met het handen in het haar over deze moeilijk te bereiken groep. Een deel van deze groep heeft een lichte verstandelijke beperking (LVB). Dan is een specifieke behandelaanpak noodzakelijk en komt het ACT-team van Ipse de Bruggen in actie. Deze kwetsbare, vaak zorgmijdende groep wordt met reguliere zorg niet bereikt. Ook sluit de bejegening en begeleiding vanuit de GGZ vaak onvoldoende aan bij kenmerken van LVB.

Ipse de Bruggen behandelt de cliënt en in samenwerking met andere betrokken instanties wordt gezocht naar een oplossing. Laagdrempelig en waar mogelijk op plekken waar de cliënt zich bevindt. Dit alles met als doel de cliënt op een veilige, verantwoorde manier laten participeren in de maatschappij.

Wilt u meer weten over FACT, kijkt u dan even op de pagina Forensisch (F)ACT onder het kopje Behandeling op deze website. Daar vindt u ook de links naar de diverse behandelcentra van De Borg.

Logo deborg
Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4
3734 AC  Den Dolder
secretariaatdeborg@altrecht.nl
+31 (0)30 2256405