Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4, 3734 AC  Den Dolder

 +31 (0)30 2256405
 secretariaatdeborg@fivoor.nl 
Contact  -  Routebeschrijving

 

Academische Werkplaats Tranzo

Op 12 april vindt een symposium en de officiële opening plaats van de Academische Werkplaats van Tranzo in Tilburg, waaraan prof. dr. Petri Embregts, directeur van Dichterbij STEVIG is verbonden.

Leven met een verstandelijke beperking

De zorg voor mensen met een verstandelijke beperking gaat de komende jaren veranderen. De aandacht voor de versterking van zelfredzaamheid neemt toe en steeds vaker zullen mensen met een verstandelijke beperking zijn aangewezen op zichzelf en hun eigen netwerk. Om dit proces te ondersteunen is op 1 januari jl. een academische werkplaats gestart, waarin op grond van wetenschappelijk onderzoek én praktijkervaring gewerkt wordt aan innovatie in de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking.

Aan deze nieuwe academische werkplaats is de leerstoel met titel 'Mensen met een verstandelijke beperking: Psychopathologie en behandeling' verbonden, die bezet wordt door prof. dr. Petri Embregts. Binnen de academische werkplaats werkt Tranzo samen met een aantal instellingen in de gehandicaptenzorg: Dichterbij, S&L zorg, Koraal Groep, De Brabantse MEE-organisaties, Zuidwester en Lunet Zorg. Tevens nemen de belangenvereniging LFB voor mensen met een verstandelijke beperking, Fontys Hogescholen en CZ deel aan projecten.

Lees hier het volledige persbericht
Meer informatie en aanmelden voor het symposium op 12 april

Logo deborg
Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4
3734 AC  Den Dolder
secretariaatdeborg@altrecht.nl
+31 (0)30 2256405