Samenwerking De Borg en RINO Groep verlengd

3 september 2024

De Borg en RINO Groep versterken samenwerking: focus op innovatie in scholing voor gedragsproblematiek

 

Utrecht/Bilthoven, 3 september 2024

 

Om kennisdeling te versterken en de krachten te bundelen werken De Borg en RINO Groep sinds vijf jaar intensief samen. Samen ontwikkelen zij opleidingen voor de zorg bij ernstige gedragsproblemen bij volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Het werpt zijn vruchten af om elkaar te versterken en er is dan ook besloten om de samenwerking voort te zetten. Vandaag ondertekenden Marjet van Baggum, directeur De Borg, en Gabe van der Zee, bestuurder van de RINO Groep, de overeenkomst die de samenwerking bekrachtigt.

Het doel van deze samenwerking is om de uitgebreide kennis en ervaring van De Borg op het gebied van SGLVG (zorg voor mensen met ernstige gedragsproblemen en een licht verstandelijke beperking) breed beschikbaar te maken. Dit geldt niet alleen voor de medewerkers van De Borg zelf, maar ook voor ketenpartners, andere ggz-instellingen en zorgaanbieders. Door de krachten te bundelen, kunnen beide organisaties hun expertise optimaal benutten en samen hoogwaardige scholingsprogramma’s ontwikkelen. De focus ligt op het verder actualiseren en het verder door ontwikkelen naar een blended aanbod.

 

Meer informatie of vragen?

Voor vragen over de activiteiten van De Borg en RINO Groep:

Petra Sterken (De Borg): info@deborg.nl

Roderick Jansen (RINO Groep): r.jansen@rinogroep.nl

 

Het Expertisecentrum De Borg is een samenwerkingsverband, gericht op de bundeling en ontwikkeling van expertise over de behandeling van volwassenen met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedrags- en/of psychiatrische problemen (SGLVG). Vanuit De Borg delen de behandelcentra hun kennis op gebied van diagnostiek, behandeling, wetenschappelijk onderzoek en kennisuitwisseling. Ze doen gezamenlijk onderzoek en werken voortdurend aan het verbeteren van de behandelmethodieken.

De RINO Groep in Utrecht is de partner voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid in het kader van een leven lang leren. Samen met  topdocenten en ervaringsdeskundigen ontwikkelen zij opleidingen, cursussen en congressen op maat. Zij leveren vakkennis aan de ggz, jeugdzorg, wijkgerichte zorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, maatschappelijke opvang, ouderenzorg en onderwijs.