Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4, 3734 AC  Den Dolder

 +31 (0)30 2256405
 secretariaatdeborg@fivoor.nl 
Contact  -  Routebeschrijving

 

Coping LVB

Wat slikken zij?

'Psychotropic drug use in people with intellectual disability: Patterns of use and critical evaluation', is het derde en laatste proefschrift van *Coping LVB (Consortium Onderzoek & Praktijk Interventies Gedragsproblematiek LVB). Dit onderzoek ‘Wat slik ik?’ (later veranderd in 'Wat slikken zij?') is het onderzoek naar het gebruik van psychofarmaca bij gedragsproblemen en optimalisering van medicatie-afbouw en medicatiebegeleiding. Klik hier voor het proefschrift van Arlette Scheifes die eind 2015 hierop promoveerde.

Begeleiders in Beeld en Samen Stevig Staan

In 2014 promoveerde Linda Zijlmans op het eerste onderzoek: Begeleiders in Beeld, over de ontwikkeling van en effectonderzoek naar een training voor begeleiders in het hanteren van gedragsproblemen van hun cliënten (klik hier voor het proefschrift);

In datzelfde jaar promoveerde Hilde Schuiringa op het onderzoek Samen Stevig Staan; een onderzoek over de ontwikkeling van en effectonderzoek naar een gecombineerde cognitief-gedrags-therapeutische ouder- en kindtraining. (klik hier voor het proefschrift)

*Coping LVB is een samenwerking tussen De Borg, VOBC en de universiteiten van Utrecht en Nijmegen (later universiteit van Tilburg). Met financiële steun van ZonMw en de samenwerkingspartners zijn in 2008 deze drie onderzoeksprojecten naar behandelmogelijkheden voor mensen met een licht verstandelijke beperking en (ernstige) gedragsproblemen gestart.

Logo deborg
Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4
3734 AC  Den Dolder
secretariaatdeborg@altrecht.nl
+31 (0)30 2256405