Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4, 3734 AC  Den Dolder

 +31 (0)30 2256405
 secretariaatdeborg@fivoor.nl 
Contact  -  Routebeschrijving

 

banner hackathon

Weet wat je kan

De afdeling Ontwikkeling van het Kenniscentrum van Trajectum heeft in 2015 een module ontwikkeld WEET WAT JE KAN. Het is een module om met lvb-cliënten in gesprek te gaan over de rol die de verstandelijk beperking in zijn of haar leven speelt. Nu en in de toekomst. Een positieve en oplossingsgerichte module waarin illustraties een belangrijke rol spelen. In de module wordt de beperking afgebeeld als een groen rugzak met het motto:
Weet wat je kan
Bijna iedereen heeft wel een rugzak. Zo heeft ook bijna iedereen wel een beperking. Maar niet iedere rugzak of beperking is even zwaar. Om een zware rugzak te dragen moet je sterk zijn. Maar ook verstandig je pad kiezen. Zo is dat met een beperking ook.

De module is vanaf januari 2015 gratis te downloaden vanaf de website: www.kfz.nl. Ze is ontwikkeld in opdracht van het KFZ (Kwaliteit Forensische Zorg) in samenwerking met De Tender. WEET WAT JE KAN richt zich tot de cliënt en diens naasten en begeleiders, en is geschikt voor zowel individueel als groepsgericht gebruik.  Meer informatie vindt u ook door op onderstaande links te klikken:

- De Onderbouwing

- Overzicht documenten

- Trainershandleiding

E-Module

Sinds 2016 is er ook een E-module van deze methode beschikbaar. 
Deze E-module is ontwikkeld door Trajectum, Transfore en Minddistrict en mogelijk gemaakt met behulp van financiële middelen van Kwaliteit Forensische Zorg (KFZ). De programmacommissie KFZ heeft de module onlangs inhoudelijk beoordeeld. Zij gaven aan zeer positief te zijn over de module en er erg trots op te zijn. Wilt u er meer over weten kijk dan op www.kfz.nl

Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met de auteur: 
Marsja Mulder, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logo deborg
Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4
3734 AC  Den Dolder
secretariaatdeborg@altrecht.nl
+31 (0)30 2256405